Sider

onsdag 30. mars 2016

    

     UglekassesjekkDet var jo ikke helt uventet at dette ville bli en heller mager uglevår. Nesten ingen perleugler hørt gjennom ettervinteren og våren. Og det var stort sett tomt i våre 250+ uglekasser. Men noen nysgjerrige uglehoder stakk da fram fra kassene da vi skrapte på redetrærne. Det ble 15 hekkinger brutto, for noen ble som vanlig plyndret av mår. Hekkingene var ikke spredt over landskapet, for det var stort sett musetomt, men på noen flekker var det mus nok til å "brødfø" en familie også denne våren. Og der var det 3-4 hekkinger "på rad" i mens vi ellers sjekka 40-50 kasser uten positivt resultat.Vi ville jo sjekke innholdet i kassene, og enten fanga vi hunnen for ringmerking eller kontroll av om hun var merket. Og i mens vi stigeklatra for å ta en kikk, satt ugla like ved og venta til vi kom oss vekk igjen.  


Kullene var for det meste små, som f.eks. her med 4 egg - ikke uventet - men vi fant faktisk et kull på hele 7 unger!


Lite mus, mente vi? Det så ikke slik ut i denne kassa! 20 mus lå stablet omkring (bare) 3 unger! Hvorfor var ikke kullet større, tro? Ved sjekk litt seinere var ungene store og freske - og musene 
fortært.
                                     
Og så var det tid for ringmerking av unger. Ganske fort gjort denne magre våren. Men desto artigere hver gang vi kom til ei kasse der det hadde gått bra med kullet. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.