Sider

søndag 8. april 2018

             Sidensvans - igjen


De sidensvansene som gledet oss med sitt nærvær i januar, forlot oss i slutten av måneden. Et par måneder framover snødde det stadig, og i perioder var det rimelig kaldt og guffent. Vi fortsatte å fore på "epletreet" på verandaen, og meisene overtok forplassen.
Det har vel aldri vært så mye blåmeis å se her noen vinter tidligere. Opptil 10-12 blåmeis samtidig spiste epler og nøtter, og i blant var det enda flere omkring i buskene.


Vi visste vel egentlig ikke at blåmeisen var så glad i epler.Slik var det i et par måneder.
Men like før påske dukket det opp en sidensvans igjen - som ganske snart fikk selskap av noen til. Kanskje det var det den samme flokken på 5-6 fugler som var her i slutten av januar(?)  I denne flokken var det en skikkelig "sinting" som ville ha all maten for seg selv og jagde vekk alle som prøvde å få seg en eplebit - som i januar... 

Påsken, i slutten av mars, var veldig flott med sol fra klar himmel og med nedi -20 grader om nettene. Sidensvansflokken ble stadig større gjennom påsken, dvs noen dro nok og andre kom til.Ei uke ute i april var det nesten 20 svanser som daglig, eller helst hele dagen, åt epler på verandaen. Noen svarttroster - og gråtrosten som har vært her hele vinteren(!) var også med på eplefesten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.