Sider

fredag 11. april 2014

Enda mer lappugle .
 Merking av mor og barn fra plattingen.
 Det var to 2-3 uker gamle unger i redet da det ble tid for ringmerking. Moro å få studere dem på nært hold - om de var litt ustyrlige... Mora var like i nærheten, men virka veldig rolig både da ungene ble henta ned fra plattingen og under selve merkingen.
 
 Og noen dager seinere kom Trond Berg for å hjelpe oss med å få tak i hoa. Han hadde fanga og merka mange slike i elverumsskogene tidligere på våren. Så det ble lett match. Hoa fikk ring, og etter ei kort fotoseanse ble hun sluppet fri, og livet ved plattingen gikk tilbake til normalen.


 
Vi holdt øye med utviklingen av ungene. Og en dag var plattingen tom. Intet å se eller høre(!) Hadde det skjedd noe dramatisk? Nei da, i hvert fall en av ungene ble funnet, på bakken noen meter unna redetreet. Den andre så vi aldri noe mer til. Og begge foreldrene var ikke langt unna, adskillig mer urolige nå, og gjorde skinnangrep om vi kom for nær.
 


Hvordan det gikk med ungen, er usikkert. En dag så vi ikke noe mer til den. Vi kan bare håpe at den hadde forflytta seg et stykke unna og at alt gikk bra...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.