Sider

fredag 30. november 2018

Spurveugla -
en kresen kassehekker


Spurveugla tar ikke i bruk hva som helst av kasser. Det har mange erfart som har prøvd å lage og sette ut fuglekasser som man mener skal kunne passe. Vi har også prøvd oss fram - og fått gode råd fra bl.a. Trond Berg, som har bra erfaring med arten. Man har slitt for å finne en kassetype som ugla kan akseptere, og ett av de viktigste krava den ser ut til å stille, er at inngangshullet er dypt, minst 5 cm, og ca 4,5 cm i diameter, i følge finsk erfaring.

 




Vi var så heldige at vi fikk en hekking i år også; dvs vi fikk to, men den ene fant vi ikke før etter at ungene hadde fløyet. Disse var på to forskjellige kanter av området vårt, og ikke samme sted som i fjor. Det betyr at det er "en del" spurveugler omkring, og som kan ta kassene våre i bruk i brukbare områder i bra museår...































Spurveugla fikk 6 unger på vingene, det samme som i fjor. Kanskje et "normalkull", bortsett fra det at ikke noe er "normalt" når det gjelder uglehekkinger, for noen år hekker de ikke og andre år er det nok mat/mus til å gjøre et hekkeforsøk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.