Sider

onsdag 27. januar 2021

 "Trysil Ornitologisk Stasjon" på Enga

Vi håper jo hvert år at vi skal få til litt aktivitet på Enga, og i 2020 har vi faktisk utrolig nok 40-års jubileum her! Så da var det bare å brette opp ermene og ta med ljå og krattklipper og rydde stiene og nettplassene. Det er en ganske stor oppgave hver høst fordi dette er et spesielt frodig område. Det var ingen egentlig krattrydding og merkeaktivitet på Enga i fjor høst, og det gjorde det jo ikke lettere i år... Og etter det: oppsetting av et antall nett slik at det ble en runde med utgangspunkt i koia vår. 

Vi fikk opp 9 nett i den gamle runden som vi hadde brukt i flere år tidligere. Krattet endrer både høyde og tetthet, så vi vet egentlig ikke helt om de gamle nettplassene fortsatt gjør nytte for seg. Forresten måtte vi lage et par helt nye nettgater og flytte et par nett etter at vi hadde prøvd fangst noen økter.

Ole P fikk tak i noen grove planker som vi fikk laga klopper av over de bløteste partiene. Det er noe vi har snakka på i mange år... og i løpet av en eftasøkt var også denne jobben gjort. Da var det helt klart til dyst. I tillegg til oss kara, som skulle ta flest mulig merkeøkter, var det avtalt at det skulle være med to klasser fra Innbygda skole noen timer en dag etter at skolen hadde vært i gang et par uker.                                Arbeidsgjengen var bra fornøyd da jobben var gjort! 

Og så kom høsten med litt aktivitet nå og da. Det ble ikke de store fangstene. Det kan komme av at krattet ikke er så gunstig for fuglene som det var for en del år siden, men også at det rett og slett ikke er så mye fugl som før(?!)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.