Sider

tirsdag 26. januar 2021

                                      Uglekassesjekk

Uansett hvor liten tro vi har på at det er ugler i noen av våre mange perleuglekasser, så må vi jo sjekke, hvert år. Det tar sin tid og kan være spennende. Men i 2020 var det så godt som ingen perleugler å høre på vårvinteren. Da føltes i blant kassesjekken som en jobb som bare måtte gjøres. Og den var helt nødvendig. Alle kasser som ikke er klar til innflytting ved neste korsveg, altså neste gang det er nok mus i markene, noteres. Vi hadde enkelte kasser som svartspetten har "hatt moro av å ødelegge"(!) og mange fulle av ekornbol. Disse må fixes eller renses, noe vi gjør etter sesongen.

Men det er jo aldri helt tomt, om det ikke er ugler. Vi har prøvd å lage flyhullene så små at vi holder kvinanda ute, men et par av kassene var likevel stor nok for dem... Skal fixes før neste år. 

Etter å ha sjekka ca 250 kasser, kunne vi konstatere at dette ble det bunn-året vi regna med - men likevel med litt ugleliv å glede oss over: 2 perleugler i boks, som begge fikk unge(r) på vingene: 3 + 1... At enkelte ugler hekka i år i det hele tatt, var "unntaket som bekrefter regelen", som det heter!


Som vanlig fanga vi hunnene. Selv om vi har merka noen tusen perleugler gjennom åra, var disse umerka. Kanskje vi treffer på dem igjen i ei kasse neste år?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.