Sider

søndag 5. mai 2013

       Fugl og fisk på hytta - fortsatt vinter!
 Det snør og snør, og skaran bærer meg fortsatt i begynnelsen av mai!! Likevel dukker den ene fuglearten etter den andre opp i Drevdalen. Jeg er der stadig, og prøver å få med meg det meste...
En varsler prøvde å ta en av finkene som satt i nettet på forplassen - men måtte sjøl til pers! "Slakter" kalles den, og den er nesten farlig å hiolde i handa, for den river og sliter med det sterke nebbet.
Rødstjert, en afrikatrekker, burde egentlig vente til snø og is forvant. Men denne flott hannen, årets første, trosset de vanskelig forholdene.

To bjørkefink hanner, ser veldig forskjellig ut, men det er fordi de er kommet litt ulikt i bremfellingen; det grå skal slites vekk slik at hodet blir glinsende svart. Det er ikke så mye av denne enda; flokkene er fortsatt nede i lavlandet.
Men grønnsisiken er flott nå, og som i fjor ser det ut til at det er en bra bestand av denne arten.
 


                                                                          
 
Svarttrosten må også ty til mat på fuglebrettet så tidlig på våren. De er særlig glad i frukt, så jeg legger ut en del epler. Her er ei hoe.

Ellers er det sett både enkeltbekkasin, skogsnipe, myrhauk, vendehals, sivspurv og flere som ikke kan livnære seg på utlagt mat. Disse har fortsatt en tøff tilværelse i snøhaugen...

Og så ble det litt fisk.... første gang jeg har prøvd å fiske med stang og spinner med ski på beina!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.