Sider

onsdag 23. november 2016

 Fossekall i  boks

For noen år siden var det kasser for fossekall under nær sagt hver eneste bru i hele Trysil - pluss mange i Engerdal og noen i Åmot. Ikke bare bruer, men også større rør. Flere av medlemmene i Trysil RG deltok i dette prosjektet. Vi merka mye fossekall i løpet av 1990-åra og lærte mye om denne arten. Kassene ble fulgt opp årlig i månedskiftet mai-juni.
Fortsatt står mange av disse kassene oppe, men aktiviteten vår er mindre. Dessuten er det trolig mindre fossekall nå, for flere av de kassene vi sjekker, står som regel tomme.Men altså: fossekallen fins fortsatt, og det går an å finne den i en og annen kasse. Som her i Brennstøtbekken i Drevdalen, en liten sidebekk til Drevja, åa som renner gjennom dalen. Det er helst i disse bekkene at fossekallen hekker, dersom den finner egnede hekkeplassser.

Slike hekkeplasser er trygge og varer i mange år uten tilsyn eller vedlikehold. Det samme reiret brukes år etter år; fossekallen bytter bare ut selve innerreiret, reirskåla, og flikker kanskje litt på mosen i "kuppelen".

"Bjartmar-sveis"!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.