Sider

onsdag 23. november 2016

Rørsanger


Nattsangertur 

i Sør-Hedmark


I Trysil er det lenge mellom hver gang vi opplever å høre nattsangere. Og det ville vi gjerne få med oss en gang.
Så vi dro til området omkring Gjesåssjøen. Her er det observert mange forskjellige sangerarter gjennom åra, og vi ble fortalt at det ganske sikkert var noe å høre og/eller se.
Gjesåssjøen
Etter at vi hadde funnet oss teltplass langs en skogsbilveg, tok vi oss en tur med kanoen i mørkningen. Og sangerne sang!

Ikke all verdens utvalg av arter riktignok, men et par rørsangere og fem sivsangere holdt konsert.

Dagen etter, i fullt solskinn, sang "nattsangerne" faktisk like godt, så vi fikk se og fotografere dem.
En rørsanger var spesielt nærgående og fotogen. Men også sivsangeren viste seg fram, sammen med sivspurv, en annen "sivfugl". Fiskeørna tok et sveip over sjøen. Ellers var det ikke så mye mer å se eller høre.
Etterpå camperte vi ved Glommas bredder ei natt. Vi tok en kvelds-/nattur til noen andre lokaliteter uten å høre noe av interesse. Men det var flott på teltplassen. Vi så fiskeørn, lerkefalk, bever og en stor kråkeflokk. Og ved hjelp av litt lydprovokasjon fikk vi flere av de mer vanlig artene småfugl på fotohold.


Bokfink
Gulspurv
Poteter er visst bra mot fotsvette...
"Rosenkråker"...

Jammen så vi Nøkken også!
På vegen hjem stoppa vi ved Tørråssjøen og tok en kanotur der. I sivet hørte vi en gryntende lyd, en vannrikse, en ny art for oss! Men selv om vi satt ganske nær, så greide vi ikke å se fuglen selv om den stadig forflytta seg. To traner fløy rolig over oss. Og en lerkefalk varslet iltert på kråkene som trolig kom for nære redet dens. Den mest spennende arten vi så, var sivhauk. Vi så den flere ganger, bl.a. da den slo ned i sivet og fanga en fugl som den dro av gårde med.

Dette ble noen fine dager i et område med flere spennende sivsjøer. Ikke så veldig mye fugl å se på denne turen, men en del arter vi ikke (så lett) ser på hjemtraktene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.