Sider

onsdag 7. desember 2016

    Ringmerking på "Trysil Fuglestasjon", Enga

Bare med et par unntak pga flom i Trysilelva har det vært ringmerkingsaktivitet på Enga årlig siden 1981. Ikke noe aktivitet å skryte av de siste 10-15 åra, men tross alt noe.

Vi har jo egentlig vært alt for få her i Trysil til å bemanne en slik "Ringmerkingsstasjon" jevnt, og etter hvert har dessverre enda færre har vært interessert i å delta i dette som i utgangspunktet er et fellesprosjekt for Trysil Ringmerkingsgruppe. Men altså, to-fire personer deltar fortsatt.


I 2016 var "målet" å ha såpass aktivitet at gruppa nådde 500 fugl merka - og det gikk greit.

I mange år har skoleungene vært med og sett hvordan ringmerking foregår her. Det ser ut til å være like populært fortsatt - som i de siste 30+ åra.

Nærkontakt med naturen ser ut til å være en sjeldenhet for de fleste. Det å få holde i en fugl, er nok toppen for ungene.

Vi var ellers der en eneste økt ellers i høst, så vi hadde gjort "vår del" av jobben mot 500 fugl... Ikke mye fugl å se eller fange denne gangen.Det har i det hele tatt vært litt dårligere med fugl i området de siste åra. Men vi nærmer oss 50.000 fugl merka siden 1981...
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.