Sider

fredag 9. desember 2016

Rognebærspisere


Det var tildels veldig bra med rognebær denne høsten. Forresten var det mye bær (skogsbær) av alle slag. Det er jo "mat for mons"! Dvs først og fremst er det mat for diverse troster, men også for sidensvansen - om det er noe bær igjen til dem når de kommer seinhøstes... Dessuten er bær også føde for bl.a. mus både på høsten og som vintermat under snøen.

Ettersom høsten skred fram og rognebæra så ut til å være modne - og vi så at trosten forsynte seg av skogsbær - så håpet vi at denne gangen så kom kanskje sidensvansen først til matfatet(?)


Men, nei da, plutselig var det trost, særlig gråtrost over alt der det fantes rogn, også i trærne som kanter vegene, midt blant folk og trafikk, og som trosten ofte nøler med å ta. Det tok ikke veldig lenge før trærne var så godt som tomme.


Og så kom sidensvansen! Akkurat som normalt altså, like etter at trosten hadde tatt det aller meste... Det betydde at vi så bare noen småflokker som satt i noen hagebærbusker og ellers fløy omkring eller satt på lystråden, før de forsvant.
Vi hamstra rognebær i god tid og hengte ut ved huset. Og det kom jo noen slengere både av gråtrost og sidensvans, men vi hadde egentlig bær til langt flere...

Kanskje det kommer noen flere bærspisere i løpet av vinteren?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.