Sider

tirsdag 1. november 2011

En grønn spett i hagen

Jeg har i grunnen alltid sagt til folk som forteller om grønne hakkespetter, at de sikkert har sett en gråspett, for det er den som i blant kommer til gards, sårlig på fett utlagt som fuglemat vinters tid. "Grønnspett fins ikke i Trysil", har jeg pleid å si. Men jeg har moderert meg litt; denne arten er faktisk sett (av flere) og merka (av noen andre i fugleforeninga) noen få ganger i kommunen de siste åra. Ja, den er funnet hekkende også. Men i juni fikk jeg for første gang håndfast bevis for at grønnspetten både fins og yngler her; jeg fanga og merka en ungfugl i hagen i Innbygda. En "ny art" for meg!

Denne fuglearten er et klart tegn på at fuglelivet ikke er statisk. Arter kan både komme og forsvinne - uten at det behøver å ligge noe dramatikk i det - men spennende er det jo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.