Sider

tirsdag 1. november 2011

Rekordmange perleugler i boks!

Det ble travelt utover våren. Jeg har spredt kassene mine ut over et relativt stort område; kassene står like ved veg, med ca en kilometers avstand, noen ganger mindre, alt etter som terreng og vegetasjon tillater. Så det blir en del mil å kjøre for å se om det var blitt leieboere i kassene. - Og det var det! Aldri har jeg opplevd så mange hekkinger. Det er jo slik at perleugla (som regel) kommer opp i flyhullet når jeg skraper på trestammen der kassa henger. Og det gjorde den stadig. Noen ganger virka det tomt, men ved nærmere sjekk (med stige), så lå ugla der likevel.

Når det er såpass mange ugler å studere i løpet av kort tid, så får man også se at det er individuelle forskjeller både i oppsyn og oppførsel/reaksjon. Noen, som denne på bildet, kom fort opp i hullet, men lot seg ikke skremme særlig; den ble sittende helt til jeg var 1/2 meter unna; da tarkk den seg inn i kassa. Denne hadde også mye å passe på: det var 8 egg, et meget stort kull! Dessuten var det fullt av mus omkring eggene - altså lovende for de ungene som måtte komme ut av dem.

Her er innholdet i perleuglekassa.
8 egg og mat i massevis. Bare hannen jakter på dette stadiet, men hadde tydeligvis ikke vansker med å forsørge familien!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.