Sider

onsdag 30. november 2022

        FiskeørnDet er litt ujevnt med fiskeørn i Trysil, men det er alltid noen par som hekker. En del år nå har det vært oppe noen kunstige reder for arten - som er benytta stadig eller i blant. Dette er jo en veldig flott fugl som det er stas å studere. I 2022 var jeg med og ringmerka unger i to slike kunstige reder.

Begge disse redene hadde vi selvsagt sørga for at var rimelig lett å komme til, selv om de var helt i toppen av furutrær.

Ole Petter var med og merka i det ene redet, bl.a. brukte vi fargeringer, som gjør det mulig å avlese nummeret, og dermed de enkelte individene, på avstand. To fine unger her.


Stig hadde laga redet i ei ganske lita furu midt i ei myr, veldig greit å komme til. Fiskeørna har hekka i dette redet et par ganger tidligere også. 

                  Det var nok et bra år for fiskeørnene, med tre store unger i dette redet.


To av ungene fra dette redet ble kontrollert noen uker seinere ved at fargeringen ble fotografert og avlest av den flyvende fiskeørna nede i Mellom-Europa! Veldig artig det, metoden fungerte perfekt, og første del av livet deres hadde gått bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.