Sider

mandag 28. november 2022

    Hornugle og jordugle


Det var egentlig bare spurveugla som glimret med sitt fravær den første delen av dette museåret. Dvs. disse fantes også mange steder, men vi så lite til dem.

Vi spurte hverandre hvordan det var med noen av de andre uglene, jord- og hornugle, som vi ikke hadde funnet noen hekking av sjøl. Var det noe av disse artene, tro?
Vi trengte å forhøre oss, eller vi fikk meldinger uoppfordret, om at: joda, visst var det hekkinger av disse også omkring i Trysil.

Rune Moen hadde greie på to hekkinger i Nordre Trysil, og vi var med han til en av dem, der det skulle kunne være flere unger i redet. Men de var allerede på veg ut i marka, slik jordugleunger gjør lenge før de kan fly - så det var bare en eneste unge igjen i gropa da vi kom. Men artig lell! Vi så jo begge de voksne over oss, merka ungen, tok noen få bilder og dro oss tilbake.


Hornugla, som burde kunne hekke mye nærmere oss nede i lavlandet i nærheten av hus og gårder, fant vi ikke. hekkende. Men da ungene begynte å pipe omkring husa natters tid, fikk vi flere meldinger. Så da fikk vi med oss denne arten også. Helst var ungene allerede flyvedyktig og fløy vekk da vi ble for nærgående. Bare én unge lot seg håndtere...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.