Sider

søndag 27. november 2022

   Ringmerking av lappuglene


Selv om det skjedde en del annet spennende også denne våren, så var det lappugla som 'tok kaka'. Vi brukte mye tid på å holde øye med de hekkende lappuglene 'våre', men tok oss altså lite tid til å sitte en en lengre økt for å fotografere. Det ble med de bildene og filmene vi tok i forbindelse med kassesjekk og ringmerking.



Vi fikk 'håndtere' 12 av de voksne uglene - og av dem var 6 ringmerka fra før! Det var egentlig ikke så uventa, for i løpet av den tida (12 år eller så) lappugla har hekka noenlunde regelmessig (i smågnageråra) i gamle Hedmark, har det vært stor aktivitet med oppsetting av plattinger og undersøkelser av forskjellig slag flere steder i fylket. Så vi regna med at de voksne uglene kunne komme vestfra. Og det gjorde de, i hvert fall de vi kontrollerte, så da var det kanskje slik med den øvrige bestanden her også(?)


Hekkesuksessen var det ikke noe å si på. 3,1 unger i snitt i kullene er jo bra - og det var til og med et kull med 5 unger. Det var nok mye mat omkring, ja.






Vi kledde oss rimelig godt både da vi henta ned ungene og under selve ringmerkingen. Man kan jo aldri vite hvor aggressive foreldrefuglene var. Men de var stort sett 'snille'...


Dette ble virkelig en sesong vi kommer til å huske! Det skal mye til at vi får oppleve såpass mange lappugler et seinere år, men vi kan jo håpe...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.