Sider

lørdag 26. november 2022

Lappugleår!

Vi hadde jo fått et lite forvarsel på tidligvåren om at lappugla kunne komme til å hekke hos oss. Men lite ante vi da hvordan det ville komme til å bli... 
Gjennom de siste 10 årene hadde vi satt opp et bra antall hekkeplattinger, men hadde bare hatt 4 hekkinger. Høsten 2021 ble det satt opp noen til som 'reserver' i det vi mente var de beste områdene. For ville den ikke ha den ene plattingen, så tok den kanskje den andre, håpa vi.


Da vi sjekka de første plattingene i månedsskiftet april-mai, så var det 'fugl' mange steder! Fantastisk, vi trodde nesten ikke det vi så!
 

Og det bare fortsatte å 'strømme på' med hekkinger, langt i overkant av det vi hadde drømt om i våre villeste fantasier! Både på mange av de 'gamle' plattingene, men også på noen av 'reserveplattingene' lå det rugende lappugler...Noen hekkinger var enda mer ekstraordinær enn andre, f.eks. denne som var i ett av få gjenstående trær etter hogsten sist vinter. Det var ei djup kasse, og vi trodde ikke den var bebodd - før det plutselig nærmest spratt opp ei nebbkneppende ugle da vi sto på flata og prata om hvor vi burde flytte kassa til høsten... Den blir definitivt ikke flytta! 


Foreløpig visste vi ikke noe om innholdet i plattingene; trolig var det egg, men hvor mange i kullene(?) og kanskje det var unger allerede(?) Vi ville vente til etter midten av mai før vi ville prøve å sjekke det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.