Sider

søndag 27. november 2022

      Slagugla hekka også!


Etter at vi hadde sjekka alle aktuelle slaguglekasser, var vi jo absolutt sikre på at heller ikke i år ville vi finne hekking i Trysil av denne sjeldne ugla. 
Men tilfeldighetene gjorde at en kar, Vidar Teigen, fant en stor ugleunge i vegen og la ut bilde på facebook. Dette var på et for oss absolutt utenkt sted for slagugle! 

Vi var egentlig på farten for å merke perleugler, men etter at vi fikk varsel om denne ungen, så dro vi dit for å lete. Det var ikke noe å se umiddelbart, men plutselig fant vi en unge - og en til - og så enda en! Det var jo ikke til å tru, slagugleunger(!) på det vi mente måtte være et umulig hekkested for denne arten.... Hunnen bjeffa litt og gjorde bare et halvhjerta utfall, og det var bra, for vi var ikke akkurat kledd for å ta imot angrep! Kanskje det var enda flere unger der(?) Vi leita ikke mer, og regna i hvert fall da at dette var hele kullet.Den ene ungen satt nesten i vegkanten og de to andre litt nede i skogen ca 30-40 meter fra vegen. Vi forta oss opp til bilen med ungene for å ta dem litt nærmere i øyensyn og merke dem. Det var en herlig følelse å få nærkontakt med disse flotte ungene. En kar som kom forbi med hund i bånd fortalte at han hadde sett slagugle i området... og så tok han noen bilder av oss. En anledning for historieboka vår dette!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.