Sider

fredag 26. oktober 2012

Mandarinand i Trysilelva

Siden tida har gått helt fra meg og jeg ikke har blogga noe i hele år før nå... så skal jeg oppsummere året 2012 på fuglefronten nå i oktober. Det siste som er å si noe om fra 2011, er også "a jour" nå.

Hvert år i april, da elveisen sprekker og smelter, er det er bra liv i floen i bygda i Trysilelva - og trolig andre sted i vassdraget. Som regel er det jo de "vanlige" endene jeg ser, og siden jeg er litt for dårlig til å ta en daglig sjekk med teleskop, går jeg sikkert glipp av en og annen godis - som i april i år da en mandarinand hann dukka opp blant kvinender og til dels sammen med noen stokkender og som jeg altså fikk med meg!


Dette var forøvrig den dagen jeg hadde fått anskaffet et enkelt utstyr for digiskoping og tilfeldigvis tok en kikk utover elva for å teste utstyret! Det ble ikke noe særlig bra foto, men utstyret ble i hvert fall testa på noe litt spesielt. Mandarinand er sett i elva på våren de siste 3 åra. Kanskje samme fugl? De to forgående vårene ble den sett sammen med en brudeand, også en hannfugl, men altså ikke i år så langt jeg vet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.