Sider

søndag 28. oktober 2012

Mere fangst og merking


Noen få fotos til av noe av det jeg merka med nett og lyd i Drevdalen i høst. Dette var jo en ny erfaring for meg, et "nytt" område og bruk av flere lydkilder, ett ved hver nettplass. Effektivt.

Gulerle reagerer bra på lyd, og jeg merka over 70 i juli-august. Dette er jo Afrika-trekkere og forlater oss ganske tidlig på høsten. En vanlig art i Trysil ved myrer og vann.



Et stykke ut i august kommer som regel noen blåstruper innom på trekket fra fjellet. Fin fugl!



En annen art som lett lar seg bevege, er fuglekongen. Ikke så mange av dem i dette området, men utrolig nok ble en av de 30 jeg merka, kontrollert av en annen ringmerker i Latvia(!) i begynnelsen av oktober.











Og så kom det en dvergspurv igjen!! En ungfugl så langt jeg klarte å bestemme den. Det 2. individet vi vet om i Trysil noen gang! Jeg hadde egentlig ikke prøvd denne arten med lyd enda, det begynte jeg med etter dette... men i slutten av august satt det altså enda et individ i nettet - i det samme området der hannen ble merka 2 1/2 måned tidligere... Arten hadde neppe vært akkurat der hele sommeren, men kan dette være finnmarksfugl da? Eller kan den ha hekka i regionen her, på norsk eller svensk side? Dette blir spennende ved neste korsveg, altså til sommeren igjen...


 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.