Sider

fredag 18. august 2017

                       Viltkamerabilder             

            - av aktivitet i skogen som vi ikke ellers ville få med oss. 

  Kamera på "plattinger" beregnet først og fremst på lappugle.

Det kan virke som et skudd i blinde å håpe på blinkskudd av lappugler på våre kanter. Men i mars gjorde vi et forsøk og satte opp to kameraer på kunstige reder/plattinger bare noen få hundre meter fra hverandre. Hvis vi fikk hekking her, så ville vi jo oppdage det, men det ville jo være veldig interessant og moro å vite også hvis uglene bare "var innom". Og det var de altså!! Kvaliteten på slike bilder varierer veldig ut fra belysningen. Nattbilder blir bare "så som så", men holder som dokumentasjon.

 
Fra kamera vest. Ikke mange dagene etter oppsetting fikk vi napp! Et par lappugler var veldig interessert og lurte nok på om dette var noe for dem. Men det ble jo med det. Lappuglene dro videre. Men så visste vi altså at det kunne være mulig å få hekking hos oss også!Kanskje en enda større overraskelse var det at ei slagugle viste interesse for denne plattingen! Den har et tidligere år gjort et hekkeforsøk i nærheten, så det var vel ingen bombe at den var her, men likevel veldig artig å registrere den igjen.
Fra kamera øst. Samtidig med det som foregikk på den vestre plattingen, var det også liv på den østre! Ja, denne lappugla så vi flere ganger, og det var derfor ikke helt uventet at den avla et besøk her. Men ikke nok med det, den - eller de, for dette var også et par - var på plattingen daglig i en periode. Helt klart at det var hekking på gang! Men omtrent midt i mai ble først den ene, så den andre, borte, dessverre. Dette var bare 50 meter fra en veg med  "normal" trafikk, som de fleste  fugler og dyr aksepterer. Men så var det en stor hogst - midt i hekketida i april-mai(!) - rett på den andre siden av vegen. Vi skylder på hogsten som foregikk og med tilhørende aktivitet med kjøring av tømmer ved vegen, seint og tidlig, for at hekkeforsøket ble avbrudt... 
Det så virkelig ut det var hekking på gang. Uansett så var det artig at plattingen/redene våre så ut til å falle i smak. Og det var jo en veldig trøst at ett av lappugleparene valgte en annen (dvs. tredje) platting som hekkeplass denne sesongen...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.