Sider

mandag 10. februar 2020

Campingtur 2019     del 5
Lofoten - og hjem

Vi hadde ikke vært i Lofoten før, bare sett praktbilder fra en storslagen natur. Og slik var det jo i virkeligheten også! Gråværet forble i Troms(!), og sol og blå himmel gjorde at landskapet viste seg fra sin beste side.

Ikke så mye fugl å se egentlig, men desto mer fantastisk flott natur. Norge på sitt fineste!
Ingen villcamping de to nettene vi var her, men det var flere flotte campingplasser tilpassa oss turister!


Det var ca 35 mil å kjøre fra A til (bokstavelig talt) Å. Ingen distanse det for oss langkjørere. Og det ble mye kjøring - med korte stopp for fotografering av landskap og annet artig, f.eks. at de solgte "beburgere" her(!) hva nå forskjellen var fra andre burgere...


Det var visst nødvendig å gjøre bilkjørende turister oppmerksom på at det faktisk også bodde noen her!

Et morsomt skilt som var til å misforstå, og det gjorde vi!
Vi var innom vikingemuseet og så bl.a. denne villsvinfamilien.

Og så kom vi til Å! Koselig liten fiskerlandsby. Der stoppa vegen...Torskehuer i millioner hang til tørk mange steder.
Dette er visst en yndlingsrett i Nigeria(?) - og det var bare akkurat her det var riktig temperatur og fuktighet for å tørke hodene og holde på smaken(!)

Ellers var det vel ikke noe spesielt fiskerliv i og omkring husene lenger, bortsett fra kanskje under lofotfiske i januar - februar. Men det bodde da folk her. De levde vel av turistene, som det kunne være veldig mange av, ikke overfylt nå tidlig i juni.


Noen kreative sjeler var det i hvert fall her!


Og så var det fuglene da(!)
Jo da, det var noen (få) arter vi ikke hadde sett plenty av lenger nord og øst.

Vi så grågås og hegre i blant, og bergirisk en gang, en art vi sjelden ser i Trysil.Ringtrosten fant nok fine plasser mellom fjellene.


Det hadde vel vært artig å ha vært på øyene Værøy og Røst, men vi måtte nøye oss med å se den vegen fra ferga over til Bodø. Perfekt med muligheten til å ta en "snarveg" i stedet for 50 mil på landevegen.... Og hvilken fin avskjed det ble - med hele Lofotveggen bak oss i midnattsola!Så ble det bursdagskake for Arnhild på båten. Wienerbrødet smakte helt greit, men kanskje ikke like mye som det kosta (60 kr...)Vi hadde ikke kommet oss langt ut av sentrum i Bodø midt på natta før vi så elg.


Og det ble flere stykker i løpet av den timen vi leita etter en plass å plassere campingbilen.
Og da vi dro videre sørover dagen etter så vi ei trane, sikkert med rede eller unger like ved, som var stri nok til å jage unna et par alt for nærgående dyr!
Det ble noen få fugler - og dyr(!) på oss på etappen gjennom Nordland og Trøndelag før vi kunne parkere hjemme etter en flott tur på 495 mil på 14 dager.

Småspove ble det siste fotomotivet.
Dette ble en virkelig minnerik tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.