Sider

fredag 14. februar 2020

Lavskrike-prosjektet fortsetter

 

Etter å ha prøvd med foring mange steder i fjor vinter og sett at lavskrikene var der, så var det spennende utover høsten å se om de gamle fuglene ville komme med årsungene eller om det var en utskifting av voksenfugl. Nå viste det seg vel at det ikke var så mange nye fugler på de gamle plassene som man kunne vente. Men fugl var det alle steder nå også, noen kontroller fra vinteren 18/19 og noen nye.
Omkring årsskiftet ble foringen østover avsluttet og påbegynt vestover, begge steder omkring 600 moh+/-. Vestover varierte det også mellom tett og storvokst granskog og mere seintvoksende åpen furuskog i forbindelse med høyereliggende myrer.
Som tidligere tok vi både vingemål og vekt av alle, og vi tok også fotos av hale og alula/lillevinge for å kunne si noe om alderen.
I løpet av året registrerte vi 38 lavskriker og ringmerka 28 av disse. Det var et bra resultat. På høsten ble det 14 til, totalt 42 i 2019.
Det ser ikke ut til at det blir like stor innsats utover ettervinteren som i fjor, men litt foring på nye steder østover igjen kan gi overraskelser...A propos overraskelser, vi fanga jo ikke bare lavskriker i fellene vi bruker. Noen få nøtteskriker var egentlig ikke så underlig.  Men overraskende nok gikk det i både en gråspett og en flaggspett - på gammelt brød...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.