Sider

torsdag 13. februar 2020

                              Reder og kasser
                  Forberedelser til neste sesong

Uansett om det er 'nok' kasser og reder oppe, så er det alltid noe som kan/bør fixes, forbedres, byttes eller flyttes etter en hekkesesong og før en ny...

Noen postkasser av tre fra Elverum ble til spurveugle-kasser, og noen ble delt på midten og ble kasser for pilfink(?) på husveggen hjemme.


Rødstjerten får også noen forhåpentligvis gode hekkemuligheter til våren. Trysil fugleforening fikk i sin tid en del småfugl-kasser fra Tyskland(!) En del av disse hadde sett sine beste dager. Det betyr at de kan bli fine for rødstjert - etter at de fikk "ødelagt", dvs. utvida, flyhullet og reparert litt her og der. Ikke så attraktive for fluesnapperen lenger nå(?)

Trekryper er ikke veldig vanlig, men har heller en fåtallig og spredt forekomst i Trysil. Det kom opp noen kasser beregna på denne arten også i høst. Litt ekstra spent på disse!


Dvergfalken har fortsatt noen brukbare kunstige reder til benyttelse, men mange av de redene som en gang var ok, hadde forfalt. Derfor ble flere av dem reparert, og noen nye til kom opp. Denne arten fins også spredt i passende naturtyper i Trysil, så muligheten for flere hekkinger enn på flere år, er absolutt til stede i 2020..
De fleste redene som er nye eller pusset opp, er på plasser dvergfalken har hekka tidligere år, så biotopen skulle være bra, og mulighetene derfor store...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.