Falketid
Siden dette hadde viste seg å være et elendig muse- og ugleår, visste vi at det ikke ville bli noe særlig frodig med falk heller. Men vi så tårnfalk nå og da litt tilfeldig gjennom våren, og den hadde vist i tidligere år at det skulle ikke så mye til før det var mat nok til at flere par gikk til hekking.
Og det ble et år som forventet: ujevnt med falk og mindre kull - men likevel bra sammenlignet med perleugla, som var fraværende i nesten hele området vårt.
Tårnfalken kan fø opp et ungekull på marginalt med smågnagere hvis det er bra med firfisle, store insekter og småfugl å spe på med. Vi kan finne rester etter både fugl og insekter (f.eks. biller) i kassene etter hekking, men likevel er det mye "museull" uansett hvor dårlig vi mener at det har vært med smågnagere. Så tårnfalken er en fremragende musejeger. Og i forhold til perleugla, som bare jakter i mørket, evt i skumring/demring, så har falken veldig mange flere timer med jaktlys.
Omkring 4 unger i snitt for de parene som gikk til hekking. Gjennomsnittet varierer ellers mellom åra fra 3,5 til nesten 6.
De fleste kassene er satt opp i "dobbel stigehøyde", som regel høyt nok. Men noen står adskillig høyere der det er mye greiner. Falken ser ut til å ville ha fri inn- og utflukt fra redet/kassa.
For en vakker blogg! Nydelige bilder og trivelig tekst. Men få kommentarer. Ville bare legge igjen et spor :-)
SvarSlettHilsen fuglekikker på Frøya
Takk for det, Bjørg! :)
Slett