Sider

lørdag 2. april 2016

  Siste bolken fra Island: ikke fugl, men dyr 

Det så ut til å være langt mellom pattedyra på denne øya i havet. Dessuten er det jo grenser for hva det går an å få med seg når man for det meste kjører bil og ikke tar seg langt "til skogs"(!) Vi var ute i båt også, og det var da vi så mest! Forresten: da det først var ett dyr, så var det gjerne flere.
Vi var veldig heldige og fikk faktisk se en fjellrev ved en stopp ved en utdødd vulkan, uten at vi fikk noen bilder av den. Bare en treff at vi fikk se den selvsagt, men moro var det.Reinsdyr er det en bestand av, så det var ikke uventet at vi skulle komme på en liten flokk av disse.

Men det var til sjøs at vi fikk de største opplevelsene på dyrefronten - "største", ja, større blir de ikke! Vi ble med på hvalsafari fra Husavik i en fjord på nordkysten; det var visst der det skulle være de beste forholdene for hval og altså slike organiserte aktiviteter. Vi var på alle måter heldige med denne utflukten: pent vær, lite bølger - og flere hvaler observert!

Det mest spektakulære var jo knølhvalen som viste seg fram mange ganger ved å vifte med luffene eller vise eller slå med halen i det den dykket - og særlig da den gjorde flere sprang med hele kroppen over havflaten!


 Hvert individ har unike mønster/tegninger på luffene og særlig på halen, som gjør at de kan gjenkjennes. Mange av dem kommer tilbake til de samme farvannene år etter år.                                                        Og hoppene var virkelig spektakulære! Flere ganger fikk vi se dette, først på den ene, så den andre siden av båten. Spennende: hvor dukker den opp neste gang? I tillegg til knølhvalene fikk vi også se verdens største pattedyr, blåhvalen, og den nesten like store finnhvalen og en hybrid mellom disse!

Dette ble rundreisens absolutte høydepunkt!


                                                                                   
                                                            Fornøyd med denne utflukten, ja!
Vi camperte ved fjorden den kvelden. Da så vi noen seler på noen skjær ikke langt fra land og bestemte oss for en ny safari dagen etter, men da "selsafari" - men det viste det seg at denne ikke holdt mål. Noen selbilder fikk vi likevel, både på denne båtturen og et par andre steder.
Nesten midnattsol, bare et steinkast unna polarsirkelen og fjorten dager før midtsommer. Avslutningsvis tar vi med et helt annet slags høydepunkt på denne flotte turen: et besøk på "Den blå lagune". Alle som drar til Island bør unne seg den opplevelsen! 

Og for å komme med en anbefaling helt til slutt: Island gir store opplevelser av alle slag, en tur hit anbefales herved! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.