Sider

mandag 11. april 2016

                                                    2016   En forsiktig start

     på det nye året

 Det nye året begynte slik det gamle slutta: lite fugl på forplassene. Ikke bare hos oss, men det samme klager "alle" på.
Gråspetten har vært trofast, om enn bare nå og da. Men meisebestanden bærer nok preg av at det gikk skeis i hekkingen for mange i fjor.

SpettmeisRingmerkingssesongen kom ikke i gang før langt ute i mars, og da bare så smått, på "Fuggelegga", hytta vår i Drevdalen.
Mot normalt kom ikke kjøttmeistrekket fra midt i måneden. Betyr det at det kommer til å bli adskillig færre kjøttmeis i kassene i år? Kjøttmeisen har ellers hekka nesten over alt der det har vært en passende fuglekasse å oppdrive. Det blir spennende å se til våren...


Granmeisen holder også til
"der ingen skulle tru at nokon  kunne bu"
 og er mer hardfør enn småfugl flest.
Men kanskje også denne arten slet
 litt i 2015? Litt færre å se av denne
 også gjennom vinteren..Stjertmeis
Og smått om senn kom trekkfuglene i slutten av mars og i begynnelsen av april, omtrent på den tida vi kunne vente dem her i snøhaugen i Trysil. Bokfink allerede 15. mars er ekstra tidlig. Ellers er de der alle "tidligtrekkerne": svarttrost, grønnsisik (veldig få!), kvinand, sangsvane, ringdue, rødstrupe og flere, Men til tross for en mild og fin vår har det liksom ikke "tatt av" enda... For det gjør vel det(?)

Rødstrupe

Fuglekonge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.