Sider

torsdag 28. april 2016

Minken - et fint dyr forsåvidt, 

men en absolutt uønsket jeger i Norge

Dette ser knak-and-e godt ut...
Det er ikke mange arter vi ønsker dit pepper'n gror, men mink er en av dem. Siden den ble innført til Norge som oppdrettsdyr for pelsens skyld - og som i blant rømte fra burene, selvsagt - har den vært en pest og plage for fugl og fisk over det meste av landet. Den er frekk og lur og vanskelig å få på godt fotohold særlig lenge av gangen. Men vi var heldige en dag på en tur ved Femund der vi bl.a. møtte på et riktig fotogent eksemplar av arten.Den kan jo ta både fugl og fisk, dyktig svømmer som den er. Og vi fikk se at den prøvde seg på begge slag.


Nysgjerrigper! Nesten slik røyskatten ofte er .


"Pissing mink"


 Målbevisst hoppa den ned til åa og  tok ei "gjeddsnipe"
 som sto ved iskanten - rett foran nesa på oss!Et tilfeldig stopp på en tur der vi egentlig skulle noe annet - men med bra med både opplevelser og bilder. Noen sangsvaner, litt forskjellige ender, traner, bever og mink ble et bra "kveldsutbytte" der ei å rant ut i Femund, som ellers fortsatt var isdekket.


Det er tydelig at det frodigste dyre- og fuglelivet på denne tiden av året ganske høyt over havet, er å finne i eller ved åpent vann.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.