Sider

onsdag 6. april 2016

Fiskeørn i redet vårt

Vinteren 2014 lagde vi et fiskeørnrede i et område som vi visste var godt egnet. Det gamle redet et stykke unna var ikke lenget brukbart og heller ikke mulig å bygge opp eller på igjen verken for ørna eller oss. Fiskeørna var innom redet flere ganger også i fjor, men det ble ingen hekking da. Men i år fant den redet bra nok, faktisk uten å måtte bygge på så mye sjøl. Vi hadde oppe et viltkamera i et tre like ved, og ved hjelp av dette kunne vi konstatere at fra fiskeørna kom midt i april, så var den kommet for å bli!
Da vi besøkte redet litt før midt i juli, fant vi at det inneholdt to ganske små unger. Godt og vel 14 dager seinere var det dags for å sjekke om ungene hadde vokst som forventet samt ringmerke dem.
Ungene ligger for det meste flatt i redet og det er vanskelig å vurdere størrelsen på dem der. Men de hadde vokst bra, ja.                       
Hodet og føttene er det som først "ligner skikkelige fiskeørner", og det var ingen tvil at dette var fiskeørn! De hadde allerede klør og bein som viste at de ville kunne bli dyktige fiskere.
Ungene virket veldig "daue" oppe i redet, og de protesterte lite da vi tok tak i dem. Men de viste at det var krefter i dem da vi håndterte dem for å få dem merka. Utrolig lange vinger på dem, og enda var ikke svingfjærene ferdig utvokst på disse ungene.


          Vi måtte jo få lov til å posere litt med "fiskebjørnungene" våre - de førstefødte i eget rede - før de ble plassert i tretoppen igjen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.