Sider

søndag 9. januar 2022

      Bjørnebesøk på fuglematen!


Hvert år siden 2017 har jeg hatt besøk av bjørn ved hytta mi i Drevdalen. Dette er i 'bjønnland' og derfor ikke noen egentlig sensasjon. Ved hjelp av viltkameraer har jeg sett hvem som har vært på ferde når jeg har funnet fuglebrett og forautomater tømt og herpa!
Men det var ikke før i 2021 at bjørnebesøket virkelig ble artig(!) - for da kom ei binne (den samme som foregående år?) med de to fjorårsungene sine flere ganger for å ete fuglemat! Det var ganske mye snø enda i overgangen april-mai og derfor lite mat å finne for slunkne og sultne bjørner. Først var de frampå bare i nattemørket, men så kom de også i fullt dagslys... Helt fint det, så ble viltkamerabildene mye bedre. Jeg var ikke på hytta da bjørnene kom, så jeg så dem altså ikke med egne øyne - bortsett fra en gang, etter at jeg hadde slutta å fore og regna med at det var slutt på besøkene, men da fikk jeg se begge ungene - uten mora - i fullt solskinn en kveld! Fantastisk artig 'gjest' på hytta! Men jeg måtte etter noen besøk slutte å legge ut mat til fuglene! Synd det, syns jeg. Men jeg måtte få dem til å slutte å komme, de skulle jo helst ikke bosette seg der... Litt skummelt med slike dyr hvis de blir alt for husvarme. Så den ene gangen jeg så dem, skremte jeg dem såpass at de forsvant - i hvert fall for ei stund...
Ikke alle har hatt bjørnunger som 'turner' i hagen... Skulle jo vært artig å ha sett denne aktiviteten med egne øyne, men viltkamerabilder er i hvert fall greie 'bevis'. Kanskje det byr seg flere muligheter for kontakt neste år(?)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.