Sider

mandag 10. januar 2022

                        Fiskeørn 

Etter at vi fikk opp et kunstig rede for 5-6 år siden har fiskeørna hekka der årlig. Kjekt å se at både redet og redeplassen har vist seg å være bra. En fordel med kunstige reder for denne arten er at det normalt ikke kreves noe vedlikehold fra vår side når først redet er bygget; det sørger fiskeørna for selv når den kommer om våren.


Fra i år skulle det benyttes fargeringer ved merking av ungene, og siden Ole Petter er primus motor for denne arten i Trysil, så var han med på merking i redet mitt.Det er ikke hvert år det er så mange hekkende fiskeørner i Trysil som i 2021. Mange forhold spiller inn for at alt skal klaffe. Det er flere kjente reder i kommunen, og i blant finner vi et nytt på et nytt sted eller som erstatning for et gammelt.


Ole P med tre unger fra et rede som ble funnet for et par år siden og der det var hekking begge åra. Tre unger er bra, men ganske normalt hvis forholdene er bra og nok gode fiskevann i nærheten, dvs innenfor en sirkel med radius på ei mil eller så omkring redet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.