Sider

tirsdag 11. januar 2022

 Forberedelse til neste sesong

Enten det er snakk om uglekasser eller kvistreder  som er benyttet, må de tømmes og fixes for å ha mulighet for å bli brukt igjen neste år. Det har hendt at jeg har hatt dvergfalk to år på rad uten å ha rensa/fixa redet, men det er ikke å anbefale, har jeg funnet ut.


Dette redet er brukt av tårnfalk - og blir som nytt igjen med ny flis og litt ny kvist på kantene.


Kvistredene bære alltid veldig preg av bruk, enten det er tårnfalk eller dvergfalk som har vært der. Dvergfalken er den verste 'redesliteren', for den ser ut til å bite og rive i kvistene rundt. Men for begge arter må det renses ut litt rusk og gulpeboller (tårnfalk) eller vinger og bein av fugl (dvergfalk).Uglekassene er ofte helt ubrukelig uten å ta vekk rester etter hekking, gjelder alle uglene, som foretrekker ny ubrukt flis. Også kasser der det ikke har vært hekking, bør ettersees. Vepsebol må ut! Det samme gjelder ekornbol, som kan være ok å legge egga på, men som oftest fyller opp for mye og i blant inneholde kvister.


Og så er det alltids noen kasser eller plattinger som bør flyttes eller nye som skal opp. Man blir jo aldri helt fornøyd...

Ny platting for lappugla...

              Kasse beregna på slagugle - men som trolig blir brukt av tårnfalk... Greit nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.