Sider

lørdag 8. januar 2022

                         Bjørnehi funnet!


Dagen etter jeg fant spora, var vi to til å lete. Og det var ikke vanskelig og det tok ikke lang tid før vi fant ut hvor spora kom fra. Nesten på toppen av en morenehaug, mellom bjørkekragger og røtter, var det et hull i snøen, kanskje 50x60 cm stort, og med masse spor omkring etter det dyret som hadde bodd der - og som jeg nesten 'tråkka på' dagen før. Ja, jeg fant bjørnespor som jeg ikke så da bare en halvmeter fra skispora mine! En maurtue bar også tydelige spor etter en bjørn som var sulten etter vintersøvnen...


Dette var neppe noen stor bjørn, som hadde klart å komme ut av denne åpningen. Vi kikka nedi hullet og så at det var en slags snøhule ytterst og selve det utgravde hiet lenger inn. En nærmere kikk på hiet ville være interessant - etter at snøen forsvant.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord her hvis det er noe du vil kommentere, eller hvis du har spørsmål til oss.